לתחילת עבודה נכונה וקבלת תוצאות מהירות, והכל מבלי לעשות כמה טעויות קריטיות בדרך
הכנו עבורך מדריך לפרסום בגוגל הכולל קורס פרסום בגוגל עם הדגמות מצולמות. הכנת מדריך או קורס, שיהיה אפקטיבי ושימושי, אינו דבר קל כל כך היות והמערכת משתנה לעיתים קרובות אבל הרצון לכל בעל עסק המתמודד עם תפעול העסק גבר על הקושי. אז, Welcome!
כמה אתגרים בהם נתקלתי, בדרך להכנת קורס מושלם:
-
- איך להכין את מדריך/ קורס פרסום בגוגל שיהיה פשוט ורלוונטי לכל מתחיל
-
- מחד, מבלי לדלג על כל הדברים החשובים באמת מאידך (ויש הרבה כאלו) ומבלי להעמיס…
-
- איך לבנות מסגרת שתאפשר לכם לנהל את החשבון שלכם במקצועיות ובזהירות, תוך כדי שתשמרו על כמה עקרונות קריטיים לניהול תקציב פרסום קטן ותנצלו את תקציב הפרסום בדרך אפקטיבית? שאלת השאלות! זה שמדובר בתקציב קטן, הופך את זה פעמים רבות למאתגר יותר, אפילו עבור סוכנות פרסום. אז כשיש כל כך הרבה אפשרויות, ואתם מגיעים ללא רקע מקדים איך מתחילים נכון בתקציב קטן, רואים גידול ומגדילים בזהירות?
-
- מה יוצא לי מזה? הרי מדובר בקורס פרסום ומדריך חינם. אז איך אני מרוויח מכל הסיפור הזה תכלס? שאלה לגיטימית!
-
- אחרי 15 שנה בהם ניהלתי תקציבים קטנים וגדולים בפרסום הממומן בגוגל אתם וודאי מדמיינים שעם כל הניסיון הזה אני מבקש ומקבל תקציבי ניהול מדיה יפים מאוד- אז מה האינטרס?
אסביר. בעלי עסקים זעירים עד בינוניים הם 99% מכלל העסקים הפועלים בישראל. גוגל מנסה לעזור לנתח השוק העצום, שידם אינה משגת לשלם לסוכנות פרסום, עם תוכניות לימוד והכשרות לפרסום ושיווק בגוגל. אלא שלטעמי- כוונות לחוד ומציאות לחוד. שמתי לב שרבים מהעסקים אשר מגיעים אלי עושים זאת לאחר שעשו ים של טעויות בפרסום שעלו להם ים של כסף, גם שהם ניסו להקים קמפיין בליווי התמיכה של גוגל.
גם אתם נמנים עם אותם בעלי עסקים? אם לא, מזלכם שנתקלתם במדריך הזה קודם. שאלה לי אליכם:
לא עדיף לבחור במדריך אובייקטיבי, צד ג', שמבין את כאבי הכיס של הלקוח?
שיודע איך להתחיל בזהירות ולגדול משם תוך בקרה על החזר השקעה ומבלי לפזר את ההון הראשוני החשוב כל כך?
התשובה, ברורה מאליה, ועדיין לא מצאתי מדריך שבאמת ירים את הכפפה וייתן את מה שחשוב (לדעתי) קורס חינם לפרסום בגוגל, מבלי לחייב אותך בתשלום על עבודת ההקמה והניהול של חשבון הפרסום.
אז הנה, קורס לפרסום בגוגל, בתוך המדריך לפניך. זה חייב לעזור לך,
ואם ישנו קושי, זה לגמרי בסדר. ישנה האופציה לחבור אלינו לתוכנית ליווי בזום- ליווי מינימלי לתוצאות מקסימליות, עם קמפיין פרסום בגוגל שתוכלו להתגאות שהכנתם ואתם מנהלים בעצמכם.
ליווי שכזה עולה לכם פחות מארוחה משפחתית במקדונלדס ובוודאי חוסך לכם מאוד עד אלפי שקלים כל חודש- הנה אמרתי את זה.
- אחרי 15 שנה בהם ניהלתי תקציבים קטנים וגדולים בפרסום הממומן בגוגל אתם וודאי מדמיינים שעם כל הניסיון הזה אני מבקש ומקבל תקציבי ניהול מדיה יפים מאוד- אז מה האינטרס?
מה לומדים במדריך על פרסום בגוגל?
להתמצא במערכת הפרסום ולפעול נכון במסגרת תקציב קטן! נכון יש את המדריכים של גוגל ללימוד מסודר אודות השימוש בכל אפשרויות מערכת גוגל אדס, אנחנו בהחלט מציעים לבדוק אותם, לצורך מענה על שאלה רלוונטית, פחות כשמדובר מלימוד מאפס וכאשר רוצים להנגיש בצורה קלה ופשוטה את המינימום. המינימום הוא זה שיעזור לכם להתרומם נכון לאוויר עם קמפיין ממומן בגוגל. לעשות מהלך קצר, לראות תוצאות ולקבל חשק להתקדם הלאה. מכירים את כלל ה 20/80 של פרטו? עובד כאן כמו בכל תחום אחר בחיים- 20 אחוז מהתשומות משיגות 80 אחוז מהתוצאה. לזה נכוון. אחרי הכל אתם בעלי עסק וצריכים להתמקד בהרבה דברים ולא רק בפרסום.
שימו לב, היות ומערכת הפרסום של גוגל אדס משתנה לעיתים תכופות, לפעמים ייתכנו שינויים קלים וחיפושים "אחר הכפתור הנכון" שמיקומו זז בינתיים אבל ההנחיות שניתן לכם הם יותר ברמת העקרונות בדרך ליישום מטרה, מאשר ברמת ה"על מה ללחוץ" עכשיו ועל מה אחר כך. אנחנו לא מחזיקים לך את היד עם העכבר אך מה שיש כאן יעזור לך להבין איך להפיק את המקסימום מהחיפוש, בשביל לייצר פניות או מכירות. אני אתן לך כאן טיפים יקרי ערך אשר עומדים במבחן הזמן.
המדריך מחולק לארבעה חלקים מרכזיים למתחילים אני ממליץ, פעם אחת, לקרוא את המדריך מתחילתו ועד סופו.
אלו הפרקים במדריך:
- גוגל אדס – מבנה המערכת, הניווט בה והדפים המרכזיים
- הנחיות בסיסיות וטיפים לפותח חשבון גוגל אדס (מתחיל)
- דפי נחיתה ואופטימיזציה
- מעקב אחר תוצאות
מעדיפים לצפות חינם בסרטוני הקורס לפרסום בגוגל?
מחפשים הדרכה למטרה ספציפית?
הנה הקישורים להדרכות המוקלטות בוידאו לפי סדר כרונולוגי:
-
- שינוי תצוגת העמודות של מערכת מודעות גוגל
חלק I במדריך (לקוראים) – מבנה המערכת, הניווט בה והדפים המרכזיים
כיצד זה עובד?
כשגולש מחפש מילת מפתח בגוגל, מנוע החיפוש מאתר את הדפים הרלוונטיים ביותר להצגה, בהתאם לשאילתה שהוקשה. בנוסף לתוצאות האורגניות, גוגל מציג גם מודעות ממומנות שמתאימות למילת המפתח. ההתאמה נובעת מתוך כוונת המפרסם להציג את המודעה בעבור ביטוי החיפוש. כשאתם מפרסמים בגוגל אדס, אתם אלו שמכוונים לתוצאות מוגדרות מראש- עבור איזה ביטוי גוגל יציג את מודעתכם! את זה תוכלו לעשות כבר היום, אם רק תחליטו, מבלי לחכות שבוע שסוכנות פרסום בגוגל תעשה את זה עבורכם.
אבל, כוונה בלבד לא תספיק כאן. עליכם לדעת את כללי המשחק. בעת ביצוע חיפוש של "מילת מפתח כלשהי" על ידי גולש, מתקיים מכרז בין המעוניינים להציג את מודעתם עבור החיפוש מגישים הצעת מחיר שעלותה מוגדרת מראש, או בכוונה לפגוש תנאים מסוימים- מקסימום המרות או מקסימום קליקים, עם או בלי מגבלת מחיר לקליק. אחוז חשיפות בראש הדף או בתוצאה הראשונה כששוב, הגבלת מחיר תספק את החשיפה המתבקשת או לו.
כך, יכול מפרסם, למשל, לרצות להשתמש בשיטת האופטימיזציה "מקסימום קליקים" לתקציב נתון או מקסימום חשיפות בראש הדף אך במידה והוא מגביל את המחיר לכזה שאינו מספק למכרז, הבחירה שלו בשיטה אחת או אחרת אינה משמעותית.
במערכת גוגל אדס ניתן לבחור בשיטת פרסום מודעות שהתשלום עבורן יהיה לפי עלות לקליק בודד (CPC) (ידני) או בשיטה "אוטומטית" יותר לפיה התשלום מוגדר לפי חתירה לאסטרטגיה, כפי שהסברתי לעיל.
מבנה החשבון
ממשק ניהול חשבון הפרסום גוגל אדס מאוד אינטואיטיבי ומותאם הן למי שמפרסם בתקציב גבוה ומנהל קמפיינים הכוללים אלפי מודעות ומילות מפתח, והן למפרסמים בתקציב נמוך. הוא נבנה בצורה שתאפשר להגיע בקלות וביעילות לכל רמת ניהול שדורשת התייחסות. בסעיפים הבאים יפורט מבנה החשבון, מהרמה העליונה ועד התחתונה, תוך פירוש ההגדרות אותן המפרסם יכול להגדיר בכל רמה ורמה.
חשבון
ברמת הגדרות החשבון ניתן לשנות את שם המשתמש (המייל) והסיסמה איתם מתחברים. הגדרות החיוב והעדפות המשתמש הן הגדרות רוחביות לכל החשבון. ראוי לציין שלא ניתן לשנות את הגדרות אזור הזמן והמטבע לאחר פתיחת החשבון. לכן, מומלץ להגדיר אותם בתבונה ובהתאם לצרכים שלכם.
ניתן ללמוד בהרחבה על מבנה החשבון במודעות גוגל כאן
קמפיינים
פתחתם חשבון? מזל טוב! זה הזמן להכיר את החלוקה הפנימית. הקמפיינים נמצאים ברמה הגבוהה ביותר. ניתן להגדיר קמפיין אחד או יותר (עד 25 בחשבון). בקמפיינים נגדיר את הגדרות התקציב היומי (התקציב החודשי המקסימלי יהיה נגזרת של מכפלת הקמפיינים בימי החודש). בנוסף, נגדיר בקמפיינים את הגדרות המיקוד לפי שפה ואזור גיאוגרפי, הגדרת אתרים ספציפיים בהם נרצה לפרסם (ברשת אתרי המדיה המציגים פרסום של גוגל) ועוד.
ניתן ללמוד בהרחבה על קמפיינים במודעות גוגל כאן
הקמפיינים נועדו לסידור וחלוקה ברורה של הפרסום. לעתים תבחרו לחלק את הפרסום בהתאם לאזור הגיאוגרפי אליו אתם מייעדים את המודעות או לפי חשיפה ברשת החיפוש, רשת המדיה (אתרים) או שניהם. לפעמים יהיה חכם לחלק את הפרסום גם לפי תחום מוצרים. באתר השוואות מוצרים עם אלפי מוצרים שונים בתחומים שונים, לדוגמה, חלוקת הפרסום לפי תחומי מוצרים תקל מאוד על העבודה. הגדרת תקציב יומי גם היא נעשית ברמת הקמפיין. לכן, אם תרצו לחלק את הסכומים בצורה שווה או שונה בין ליין המוצרים או השירותים השונים, תמיד תעדיפו לעשות זאת על ידי יצירת קמפיינים נוספים.
קבוצות מודעות
בכל קמפיין ניתן להגדיר עד 100 קבוצות מודעות שונות. ברמת קבוצת המודעות אנו מגדירים מודעות שונות אותן אנו רוצים לפרסם בהתאמה למגוון מילות מפתח, עם מכנה משותף, אותם נגדיר להם בהתאמה. ברמה זו גם נגדיר את המחיר המקסימלי אותו נהיה מוכנים לשלם בעבור הקלקה על המודעה, בלי קשר למילת מפתח ספציפית. במידה ונגדיר גם הגדרות מחיר ספציפיות למילות המפתח- הם אלו שיקבעו בסופו של דבר.
ברמת קבוצת המודעות נגדיר מודעות שונות שמתאימות למילות מפתח בעלות מכנה משותף. את מילות המפתח נגדיר במקביל פר כל קבוצת המודעות.
ניתן ללמוד בהרחבה על קבוצות מודעות של מודעות גוגל כאן
ניווט בחשבון גוגל אדס
כשאנחנו מתחברים לשירות גוגל אדס באמצעות שם המשתמש והסיסמה שיצרנו, ניתן לראות חלוקה למספר חלקים שמוגדרים לפי לשוניות.
להלן מעט מידע על האוריינטציה בתוך הלשוניות הללו (שימו לב שייתכן שדברים משתנים מרגע הכנת מדריך הפרסום- לשם כך יש לכם בראש המדריך הפניות לסרטונים והם מהווים קורס פרסום בגוגל וככל הנראה מעודכנים יותר)
לשונית ניהול קמפיין
זוהי הלשונית ברמת ההיררכיה הגבוהה ביותר. בה נחיל את ההגדרות הרלוונטיות לקמפיין פרסום בגוגל. החל מעלות יומית פר קמפיין, דרך יצירה וכניסה לקבוצות המודעות- הרמה הבאה בהיררכיה ועד להגדרת ביטויי חיפוש ספציפיים פר קבוצת מודעות פרסום. ברמה זו אנחנו רואים את ביצועי הקמפיינים בראיית "על". לחיצה על קמפיין תביא אותנו לרמת קבוצת המודעות ונראה את ביצועיה הספציפיים. לחיצה על קבוצת מודעות תציג נתונים ספציפיים של אותה קבוצה וניתן לבחור אם נראה לראות את מילות המפתח (ביטויי החיפוש) המשויכים לקבוצה או המודעות המופעלות על ידי חיפוש פעיל של אותן מילות מפתח על ידי הגולש
לשונית דוחות
בלשונית זו נוכל לייצר דוחות מותאמים אישית לפי מילות מפתח, טקסט מודעת החיפוש שבפרסום ומשתנים נוספים. הדוח הנפוץ ביותר הוא ביצועי מילות מפתח, אבל מומלץ להתנסות ולהפיק דוחות שונים. כל דוח ניתן להתאמה אישית, לפי המדדים שנרצה להפיק ולנתח. ניתן לשמור כאן על כמה וכמה דוחות במקביל ולדאוג שדוח ספציפי ייווצר אחת לזמן מוגדר ויישלח לכתובות אימייל בהם נרצה לקבל את הדוחות אחת לתקופה, במידה ונהיה מעוניינים בתזכורות תקופתיות על ביצועי הפרסום בגוגל- אל המייל.
לשונית סטטיסטיקות וגוגל אנליטיקס
לשונית שחשוב וכדאי מאוד להכיר כי בה תמצאו כלים מתקדמים למעקב אחר הצלחת הקמפיין. החיבור בין גוגל אדס לגוגל אנליטיקס חשוב גם כן על מנת לעקוב בדיוק אחר מימוש מטרות הקמפיין ברמה הבסיסית וגם הרבה מעבר לכך.
לשוניתהחשבון שלי
כאן נמצאות הגדרות אישיות כגון החיבור לחשבון, העדפות, וכיו"ב. בנוסף תמצאו כאן אינפורמציה בנוגע לכתובת וסוג החיוב. מכאן מגדירים משלוח התראות ספציפיות בנושא תקציב והתראות כלליות הקשורות בחשבון עצמו.
דף סיכום חיובים
בדף זה תמצאו עלויות, קרדיט שנותר וסיכום חיובים. כמו כן תוכלו לראות באיזו תדירות חויבתם ומה היה גובה החיוב. לחיצה על הלינק לחשבונית תראה את החיובים ביתר פירוט.
חלק II במדריך- הנחיות בסיסיות וטיפים לפותח חשבון גוגל אדס
ארגון חשבון אדס
למרות שגוגל מספקים לנו את תשתית בניית הקמפיין, אין הנחיה ספציפית לגבי סידור קמפיינים או קבוצת מודעות. לכן חשוב שנעשה זאת בדרך שנראית לנו כדרך הקלה והנוחה ביותר. כשניצור מבנה לוגי של קמפיינים וקבוצות מודעות, הדבר יקל עלינו לזהות את גורמי ההצלחה והכישלון – ולפעול בהתאם.
סידור לפי מטרות
בתחילת השימוש בגוגל אדס, ניצור קמפיין עבור פרסום בחיפוש של גוגל. בכדי שנוכל להתגבש על אסטרטגיית הפרסום בגוגל, שאלות שכדאי לנו לשאול את עצמנו הן:
-
- האם המטרה אותה אנו רוצים שהגולש יממש שונה בין קבוצת מוצרים אחת לחברתה?
אם כן, ייתכן שיש מקום לקמפיין נפרד.
באתר זה, למשל, מכירת שירות פרסום בגוגל שונה ממכירת שירות קידום אתרים בריטיינר או משירות יעוץ שעתי אד-הוק לצרכי קידום אתר אורגני. לכן, כשפתחתנו את חשבון הפרסום בגוגל דרכו אנו מנהלים את הקמפיינים השונים של וואו, הפרדנו שירותים אלו לקמפיינים שונים בעלי מטרות שונות ואף תקציב שונה. בהתאם לתמהיל ההכנסות שאנו צופים, בחרנו להשקיע יותר בקמפיין לפרסום שירותי פרסום בגוגל אדס שלנו ופחות לפרסום שירותי קידום אורגני. למעשה, במידה והאתר שלכם מוכר מוצרים או שירותים ומחולק לקטגוריות, מרבית העבודה כבר מאחוריכם. מפו את השירותים או המוצרים למבנה "על הנייר" ואולי אתם נעזרים בתוכנה\ אפליקציה שמאפשרת לכם לתכנן במבנה של תרשימי זרימה ואולי בדרך אחרת. העיקר שתקבלו תבנית ברורה לבניית הקמפיינים לפי מטרות.
- האם המטרה אותה אנו רוצים שהגולש יממש שונה בין קבוצת מוצרים אחת לחברתה?
-
- עבור אילו מילות מפתח לפרסום נבחר לחשוף את המודעות ובאיזו קבוצת מודעות?
כאן נתחיל עם דוגמה הקשורה באתר הזה. אני מעוניין לפרסם בגוגל את שירותי ליווי ניהול פרסום ממומן בגוגל. השירות שציינתי שוואו מספקת במחיר חודשי סימלי.
כבר יצרתי קמפיין שנקרא "פרסום בגוגל" ועכשיו אצור, ברמת ההיררכיה הבאה בתוכו, שתי קבוצות מודעות שלכל אחת יש מכנה משותף. הקבוצה הראשונה תיקרא "פרסום" ותכיל ביטויים שנגזרים ישירות מ"פרסום בגוגל" או "פרסום".
אחרי בדיקה נגלה ביטויים רלוונטיים כמו "פרסום באינטרנט", "פרסום במנועי חיפוש" ועוד.
הקבוצה השנייה תיקרא "קידום ממומן" ותכיל ביטויים נרדפים לפרסום ממומן בגוגל שנמצאו רלוונטיים ובעלי נפח חיפוש אך שהמכנה המשותף להם הוא המילה "קידום" כמו "קידום ממומן", "קידום בתשלום" וכיוצא בזה.
- עבור אילו מילות מפתח לפרסום נבחר לחשוף את המודעות ובאיזו קבוצת מודעות?
-
- אמשיך ואשאל את עצמי עד למיצוי: האם ניתן למצוא ביטויים נוספים אשר מהווים מילות מפתח נרדפות? לאחר שרשמתי לעצמי ביטויים רלוונטיים רבים הנגזרים מהביטוי שהקלדתי בכלי מילות המפתח של גוגל, בדוגמה הוספתי את הביטוי "קידום ממומן" היות וחיפוש זה נעשה בהקשרי פרסום במנוע החיפוש אולם אינו נגזרת ישירה של הביטוי "פרסום בגוגל" או "פרסום ממומן".
כללי ברזל חשובים עבור ניהול חשבון גוגל אארגון הקמפיינים, קבוצות מודעות ובחירת מילות המפתח
-
- המלצתי למתחילים בפרסום ממומן בגוגל:
התאמה מדויקת והתאמה לביטויניתן להשתמש בהתאמה מדייקת: [ביטוי בסוגריים מרובעות] כאשר נרצה לחשוף מודעות עבור מילת המפתח המדויקת, ללא וריאציות או הטיות (ייחשף רק מי שחיפש את מילת המפתח שהגדרנו במדויק), או להשתמש בהתאמה לביטוי: "ביטוי במירכאות כפולות" כאשר נרצה לחשוף מודעות עבור הביטוי או הביטוי שמכיל את מילת המפתח שהגדרנו.
בהתאמה לביטוי יצטרפו לביטוי שהזנתם, לפני או אחרי הביטוי עצמו. חשבו על תוספות נפוצות למילות המפתח המרכזיות אם האתר שלכם מוכר מוצרים, אנשים עשויים לחפש את המוצר הכללי, את הדגם, את הפירמה או שילוב של אלו עם ביטויים המציינים פעולת מכירה, כגון "X למכירה" או "קניית Y". רצוי כי איגוד מילות המפתח וחלוקתן לקבוצות המודעות השונות יעשה, כאמור, לפי מכנה משותף.
במידה ויש נפח חיפוש גבוה לביטויים עם שגיאות כתיב נפוצות, כתיב חסר או מלא, התעלמו. בשנת 2023, הפרסום בגוגל אדס כבר יודע לעשות את ההתאמות עבורכם.המודעות
כיצד בונים מודעות? עד כה אספנו וחילקנו את קבוצות המילים וכעת נבחן כיצד מכינים מודעות מלים בעלות אופי פרסומי. מבחינת המסר במודעה, נרצה לפנות לצורך קיים אצל הגולש ולהציע לו פתרון. בעזרת המערכת של גוגל אדס, יש לנו גישה בכל זמן נתון לנתוני חשיפה והקלקה על המודעות.
מומלץ להכין בין 2-4 מודעות שונות עבור כל קבוצת מודעות, באמצעותן נבחן אילו מודעות הם האפקטיביות ביותר. נשאיר את המודעות האפקטיביות ונחליף את המודעות הפחות ממירות במודעות חדשות (על ידי השהיית המודעות הפחות ממירות, שכפול המודעות הממירות ושינויים קלים בניסיון להשיג שיפור.
תהליך השיפור של ביצועי המודעות בפרסום (אופטימיזציה) הוא התהליך אותו תרצו להמשיך ולבצע, לפחות אחת לשבוע.
את התהליך כדי לכם לבצע בקביעות במטרה להגיע, בתחילה, ליחס הקלקה גבוה יותר לכל מודעה (עלות נמוכה יותר לכל קליק). בהמשך, כאשר יהיו בידיכם מספיק המרות (פניות או מכירות מוצר) בוודאי תרצו לבצע אופטימיזציה לפי עלות מייצגת של אלו.
- המלצתי למתחילים בפרסום ממומן בגוגל:
-
-
התמקדו בערך המוסף
כאשר אתם כותבים מודעות, חשבו "תועלות קודם" מפרט אחר"כ. אם למשל מדובר במוצר. במה הוא שונה ממוצרים זהים אחרים שנמכרים? האם ישנם מוצרים זהים ואתם מספקים הנחה למשל? אם כן חשוב להדגיש את גובה ההנחה (אפשר גם באמצעות תוסף למודעה!) וכמובן להתמקד ביתרון המבדיל את השירות מהמתחרים. גם שהמוצר זהה, האם אתם מספקים שירות טוב יותר? מענה מהיר יותר? רציף יותר? אחריות מקיפה יותר?
חשוב להיזהר שלא לציין יתרון שמבדל אותנו מחד, אולם מאידך, מצמצם באופן משמעותי את קהל היעד. אל תשאירו לגולשים לקרוא מגבלות באותיות קטנות באתר עצמו. במידה והפרסום במודעה אינו תואם להצעה בדף הנחיתה, סביר להניח שנבזבז כסף יקר ומיותר על קליקים אשר לא יתנו ערך ולא יביאו מכירות.
התאמת המסר אל המסר הארוך בדף אליו אתם מכוונים את מודעת הפרסום, הוא פרמטר חשוב מאוד להצלחת הקמפיין הממומן.
-
-
- חשוב:
בנו מודעות סביב ביטויי המפתח
אחת האפשרויות הקלות, לבחון מילות מפתח רבות, תחת מודעה אחת היא לבנות מודעות המוסיפות את מילת המפתח מתוך ההתאמות שהזנתם לקבוצה, ומכניסה אותה, באופן אוטומטי לטקסט המודעה בהתאם לשאילתת החיפוש.
במקרה כזה, הביטוי בטקסט המודעה יבלוט יותר לגולש שיראה את הביטוי המדוייק אותו חיפש. הביטוי יכול להופיע בכותרת המודעה (בתנאי שיכיל עד 25 תווים ולא יפר הנחיות גוגל לבניית מודעות) או באחת משורות הטקסט (בהנחה שמכיל עד 35 תווים). בחירה באפשרות זו תאפשר לכם לבנות מעט מודעות עבור מגוון ביטויים עם מכנה משותף. כדאי לבנות מודעות בסגנון זה כאשר ישנה בידינו רשימה ממוקדת של ביטויים אותם נזין בהתאמה מדוייקת או בהתאמה לביטוי.
- חשוב:
קריאה לפעולה
כשבונים מודעה, חשוב להשתמש בשורת קריאה לפעולה. אנחנו מתחילים עם תועלות במטרה לעניין את המתעניין בשירות אשר מתאים לנו, אך לא שוכחים לסיים כל שורת תיאור עם קריאה לפעולה, אנחנו יכולים גם, לצאת מנקודת הנחה, שהגולשים, לא תמיד מתעמקים וקוראים את כל מודעת הפרסום. לכן חזרה על קריאה לפעולה ורצוי עם מסר שמייצר דחיפות, קריאה לפעולה שעוזרת לנו להביא לקליק על המודעה- חשובה מאוד. להלן דוגמה למודעות המציעות שירות פרסום במנועי חיפוש:
דוגמה למודעה בה הקריאה לפעולה אינה מודגשת מספיק: | דוגמה למודעה עם קריאה לפעולה (והדגשת הצורך בדחיפות): |
פרסום במנועי חיפוש מבצעים משתלמים פרסום במחיר משתלם לצד תוצאות החיפוש הנחות למפרסמים כבר בתקופת החגים |
פרסום במנועי חיפוש מבצע למתחילים עכשיו פרסום במחיר משתלם לצד תוצאות החיפוש התקשר, התחל היום וזכה בהנחה! |
הגולשים אינם צריכים להתאמץ כדי להבין מה רוצים מהם. כתבו באופן שגם ילד בן 10 יבין.
.בניית המלל של המודעה כללי הבסיס לניסוח המודעה:
-
- שורות כותרת– י2 לנו 3 שכדאי לנו להכין (במינימום) ורצוי אף יותר אם ניתן להציג בידול חשוב, לצד מילת המפתח. כותרת תכיל עד 25 תווים (ללא רווחים). שימו בה, קודם כל, את הביטוי הרלוונטי, ככותרת ראשונה. שם המותג עם הבידול המרכזי (אפשר כסלוגן) ככותרת שניה, סימני קריאה או סימני ניקוד רבים אסורים.
-
- שורות תיאור– כל שורת תיאור יכולה להכיל עד 35 תווים (ללא רווחים) . גם כאן, תוכלו להזין ואראיציות שונות (רצוי מגוונות במסר). מערכת הפרסום בגוגל תציג את המודעה עם 2 שורות תיאור מתוך אלו שהזנתם. זכרו, המטרה שלכם בתיאור הוא להביר לגולש למה אתם ולמה עכשיו ( תוך כדי ששוב בניסוח, תשלבו את מילת המפתח) כל מה שיביא ללחיצה וכניסה לדף הנחיתה.
לא לשכוח לסיים עם הקריאה לפעולה. לצפייה בתפריט לדוגמא והזמנה כנסו כאן\ לצפייה בקטלוג והזמנות היכנסו \ למימוש ההנחה- כנסו לכאן וכיו"ב)- חשוב לציין במפורש מה ברצונכם שיעשו בשלב זה בוא הלקוחות הפוטנציאליים שלכם נמצאים (הם קוראים את המודעה ובמקרה זה אתם מבקשים שיכנסו אל הדף קודם- מטרת הדף תהיה לשכנע אותם להשלים פעולה כלשהיא)
- שורות תיאור– כל שורת תיאור יכולה להכיל עד 35 תווים (ללא רווחים) . גם כאן, תוכלו להזין ואראיציות שונות (רצוי מגוונות במסר). מערכת הפרסום בגוגל תציג את המודעה עם 2 שורות תיאור מתוך אלו שהזנתם. זכרו, המטרה שלכם בתיאור הוא להביר לגולש למה אתם ולמה עכשיו ( תוך כדי ששוב בניסוח, תשלבו את מילת המפתח) כל מה שיביא ללחיצה וכניסה לדף הנחיתה.
-
- כתובת לתצוגה– כתובת זו שונה מהכתובת הסופית אליה אתם מפנים את מודעת הפרסום. והכתובת של הדף מופיעה במבנה של הררכיית כתובת דף אינטרנט עם הפרדה של \ . אתם יכולים להשתמש בזה כנדל"ן פרסומי! כתובת הדף לתצוגה במודעה תכיל עד 35 תווים. תזינו כאן תועלת או, טוב יותר, רצף של מילים שיכול "לגרות" אותם להמשיך ולקרוא את המודעה. למשל: "מבצע\השנה
חלק III במדריך – דפי נחיתה
דפי נחיתה- עשה ואל תעשה
אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא להפנות את הגולשים לדף כללי באתר, כגון דף "צור קשר", "דף הבית" או דף "אודות". במידה והגולש מעוניין לבצע רכישה באתר, כדאי שיגיע לדף קטגוריה או דף המוצר אותו הוא חיפש ולא לדף כללי המסביר על העסק. לרוב, הפניה לדפים כלליים לא תוביל לרכישה וכתוצאה מכך, לא תהיה קניה\פניה או בלשון המפרסמים: המרה. ניקח לדוגמא שירות פרסום בגוגל: ייתכן ונבנתה קבוצת מודעות סביב ביטויים ארוכים ונרדפים לביטוי "פרסום בגוגל". אולם, אם המשתמש מגיע לדף "צור קשר", אשר אינו מכיל מידע רלוונטי אודות השירות שחיפש, קרוב לוודאי שיבחר לעזוב את האתר ולחפש במקום אחר. לגולשים אין סבלנות, הם הסתקרנו מספיק מהמודעה בשביל להקליק אבל סף הקשב נמוך והם יכולים ברגע להקליק החוצה ולבחון מודעת פרסום של מתחרה שלכם. דף נחיתה אשר אינו מותאם לכוונות הגולש, לא יוביל למטרה לשמה הוא הגיע לאתרכם וזה יהיה בזבוז של קליק וכסף. קחו בחשבון כי הגולש הממוצע אינו מכיר את האתר או את דרכי הניווט בו. במידה ולא תספקו את הצורך לשמו הגיע לדף, ורק אותו, בלי הסחות דעת נוספות בדף, הוא ימצא את המתחרה שיציע לו בדיוק את מה שחיפש.
עקרונות בסיסיים לבניית דפי נחיתה טובים
- דף הנחיתה יכוון לפעולה אותה הצעתם במודעה בצורה הברורה והבולטת ביותר. אם הפעולה הדרושה היא יצירת הקשר עמכם, למשל, טופס צור הקשר צריך להיות האלמנט הבולט ביותר בדף (ובוודאי להופיע במכשירים ניידים למשל, בתוך החלון שנפתח כשהדף נפתח, מבלי שהגולש נאלץ לגלול למטה) אבל לא לשכוח להקדים עם כותרת קצרה של למה כדאי לרכוש את המוצר כאן ועכשיו. לא לדחוף את בקשה ההזמנה מיד בראש הדף ללא שום תועלת ברורה.
- דף הנחיתה יכיל ניווט פשוט ולא יפנה לדפים רבים נוספים (עדיף להסוות את הניווט בראש הדף ככל הניתן מניסיונינו). ניתן להשתמש בתבנית דף נחיתה של דף ארוך עם לשוניות המכוונות לאזורים שונים בדף (אם חייב דף ארוך). למשל "למה איתי" ו" למה עכשיו" ו"המלצות" והכל על מנת לספק את המקפצות המאפשרות ניווט קל לכל החפץ בכך ולהמנע מהפניות לדפים אחרים. במידה ומוכרחים להפנות לדף נוסף, שאינו מספק אפשרות לביצוע העסקה, כדאי לפתוח אותו בחלון נפרד. כך, נשאיר את דף הנחיתה המרכזי פתוח וזמין לביצוע העסקה
- יש להשתמש בטקסט שיווקי בדף הנחיתה, שתואם את המסר במודעה המפנה
- יש להציג תמריצים, הנחות וככל אצבע נציע להתמקד בעיקר בבידול המנצח (נקודה אחת) אשר הוצגה במודעה עוד מרמת הכותרת. מניסיון רב, מומלץ להגדיר בידול חזק ולהתמקד בתועלת זו בראש מאשר להכניס "רשימת מכולת" של תועלות רבות כבר בראש הדף. מומלץ לא להגזים בחלק זה בהצגת מידע רב מידי שיכול להקשות על תהליך קבלת החלטה מהיר.יש לספק מידע תומך החלטה, כגון המלצות מלקוחות, חיזוקים, הנחות וכו'
- יש להיות קוהרנטי במסרים המועברים בדפים. אל תספק מידע שונה אשר יערער את העובדות שמוצגות במודעה
- יש לאפשר לגולש ללחוץ על כפתור "חזרה" על מנת לחזור למנוע החיפוש
- אל תציג מודעות פופ אפ (חלונות "קופצים", הנפתחים אוטומטית ומסתירים את הדף המרכזי), או חלונות הנפתחים תחת החלון המרכזי. הדבר אינו עומד בתנאי הפרסום של גוגל ולמעשה גם ידוע שפוגם בחווית הגלישה (כן כדאי, מניסיוננו להציג פופ אקסיט- מוזמן לחפש על כך מידע בגוגל- הצגת חלון מסר למי שכבר זוהה ככזה שמתכוון לנטוש את ההצעה שלךל)
חלק IV – מעקב אחר תוצאות ואופטימיזציה
כלי בחינת ההמרות של גוגל מאפשר למפרסמים לעקוב אחר מידע המשלב עלויות, אחוזי המרה ושווי המרה. באמצעות כלי זה, ניתן להעריך רווח או הפסד עבור ביטויים ספציפיים במידה וקבענו מראש כמה "שווה" לנו כל המרה. בנוסף, ניתן להגדיר יעדים בכלי גוגל אנליטיקס, וכך באמצעות החיבור לגוגל אדס, יתאפשר מעקב מדויק אחר לחיצות על כפתור "המטרה" (כגון הרשמה, רכישה, הורדה ועוד) או השלמה של הליך המסתיים בדף "תודה" (מטרות נוספות אותן אפשר להגדיר, נמצאות בפרק על גוגל אנליטיקס). חשוב להדגיש כי עם הטמעה נכונה ניתן לעקוב אחר כל הפעולות שהובילו לכניסה לאתר באמצעות הביטויים השונים ולסנן את אותם הביטויים אשר לא הובילו לפעולות הרצויות.
כאשר נותרתם רק עם הביטויים שמביאים להמרות, כדאי לחשוב האם אחוז ההמרות בדף הוא אופטימלי. פעמים רבות ניתן לבצע שינויים בדפי הנחיתה ולהציג מספר אפשרויות כדי לבחון אותם במקביל על פי יחס הקלקה להמרה. כאשר מצאנו את הדף שיחס ההמרה בו גבוה יותר מאחרים, נוריד את הדפים הפחות טובים וננסה לבצע תהליך אופטימיזציה נוסף. תהליך האופטימיזציה לדפי הנחיתה אינו נגמר לעולם. הדבר נכון גם לווריאציות שונות של מודעות ,וגוגל אף ממליץ על כך. בתהליך אופטימיזציה של מודעות, גוגל יראה לנו במפורש איזו מודעה הוא העדיף להציג. גם כאן, נוכל למחוק וריאציות פחות טובות של מודעות מקבילות ולייצר נוספות, במטרה למצוא את המסר הטוב ביותר המביא ליחס חשיפה / הקלקה שגבוה מאחרים.
מקווה שהפקתם את המירב מהמדריך פרסום בגוגל למתחילים.
עם כל הערך שקיבלתם כאן, לי חשוב שתצאו בעיקר עם ההבנה הבאה: בכל הקשור לפרסום בגוגל, חשוב להיות "עם היד על הדופק" זה לא המקום לפעולות מסוג "שגר ושכח"
למידע אודות שירותי פרסום בגוגל אדס לרבות שירות ליווי פרסום עצמאי בגוגל אדס, פנו אלי, בהודעת וואטסאפ : 052-8664646
ציינו ניהול גוגל אדס או ליווי פרסום בגוגל אדס.
שלכם,
איתן יריב