איך לחסוך כסף? מדריך עם 100 דרכים שונות! (מעודכן 2024)

מתמודדים עם יוקר המחייה? גלו 100 דרכים פרקטיות לחסוך כסף ב-2024. בין אם אתם צעירים בגוף (או בנפש), רווקים או בעלי משפחה, הטיפים האלה מתאימים לכל אחד ואחת!
איך-לחסוך-כסף


מרביתנו נאלצים להתמודד עם יוקר המחייה. הריבית עולה ושוחקת לנו את יכולת הקנייה לא משנה אם אנחנו צעירים או אם אנחנו מבוגרים, לא משנה אם אנחנו רווקים או בעלי משפחות, זה גם לא משנה אם אנחנו חיים בפריפריה או חיים במרכז הארץ.

מרבית האנשים בישראל, מרוויחים שכר שאינו גדל במאות אחוזים עם השנים ושכר זה, איננו מספיק לצורך מחייה, לצורך מותרות וגם לצורך חסכון או השקעה- על מנת לייצר לעצמנו ביטחון כלכלי בעתיד. לכן, אנחנו צריכים לחפש דרכים וכלים כיצד להצליח בכך, כיצד ליהנות מהכסף שלנו באופן כזה, שגם יספיק לנו להוצאות על מחייה, גם למותרות וגם יישאר לנו משהו בצד, ליום שאחרי

מה אנחנו צריכים לעשות בשביל לצבור כסף

כפי שכולם מבינים, בשביל לצבור כסף עלינו לסגל לעצמנו התנהלות כלכלית נכונה שכוללת בתוכה שני דברים בסיסיים: מצד אחד אנחנו צריכים להגדיל את ההכנסות שלנו, מצד שני, לצמצם כמה שניתן את ההוצאות שלנו.

בלי קשר לשאלה אם אנחנו רוצים לחסוך כסף בשביל לחיות בצורה נכונה, בשביל לחסוך או בשביל לצאת מהמינוס בבנק, הרי שזו התנהגות כלכלית נכונה, בכל סיטואציה שהיא. אז איך מגדילים את ההכנסה החופשית ומצמצמים הוצאות על ידי הפחתת הצריכה של אותם דברים שאנחנו לא באמת צריכים? איך "נחתוך בשומנים"?.

אם אנחנו רוצים לדעת כיצד להגדיל את ההכנסות, קרי לעשות כסף באופן שממילא נוכל לחסוך כסף בסוף החודש אז האופציות שעומדות לרשותנו גם הן בסיסיות. עלינו לעבוד יותר, לעבוד בעבודה שאנחנו מרוויחים בה שכר טוב יותר (שעתי או גלובלי אך עדיף שעתי כך שנוכל לעבוד פחות). במידה ויש ברשותנו כסף פנוי אנו יכולים לחפש אפיקי השקעה שיגדילו את ההכנסות שלנו (מניות, אגרות חוב וכדומה) זאת בתנאי שאנו לומדים את הנושא בזהירות ומנהלים מדיניות השקעה נכונה (ובוודאי זהירה- קל לשרוף כסף במקום לצבור ממון בשוק ההון).

אם יש ברשותנו נכס נדל"ן אנו יכולים גם לחסוך כסף ולחשוב יצירתי שהרי לכל נכס כזה ישנה אלטרנטיבת תשואה כנכס מושכר- למשל להשכיר דירה גדולה ולעבור לקטנה. השכרת חדר, איזור עבודה ועוד.

החלק המהותי יהיה שייך לצד של החיסכון, קרי, צמצום ההוצאות כמה שיותר. זה גם מהווה את הנושא המרכזי של המאמר אותו אתם קוראים כרגע. הכנו עבורכם רשימה עם מגוון רחב של אפשרויות כיצד לחסוך כסף. ישנם הרבה דברים טריוויאלים שיכולים לעזור לנו לחסוך, וכל אחד מאיתנו יכול ללמוד כיצד לפעול לטובת חסכון. כמובן, שתמיד ישנם רעיונות ספציפיים שיתאימו יותר לאנשים מסוימים. אנשים שייהנו יותר מהחיסכון מהם, ולו בשל הסיבה הפשוטה, שהם צורכים מהם יותר היום.

לפני שנציג את הרשימה, חשוב להדגיש נקודה מהותית. ישנם רעיונות לחסכון בכסף, שאם קצת מחשבה ניתן לגלות שאנו יכולים לוותר עליהם לגמרי (למשל בריכה שעומדת מלאה במים בחורף ומתוחזקת על ידי משאבה, חומרי ניקוי ואולי אף חימום שמתאים לעונות מעבר אבל בפועל- כמעט לא משתמשים בה) . חשוב שתבדקו. מהם אותם פריטים עבורם אתם מבזבזים כסף וניתן לבטל אותם לגמרי, ולו אף לתקופה. או כאלו בהם ניתן לצמצם ואפילו בעזרת אמצעים טכנולוגיים (שעון כיבוי תאורה אוטומטי למשל?) גם בדברים החיוניים ניתן, כמעט תמיד לחשוב כיצד לחסוך כסף ולא לבזבז ממנו. במקרים מסוימים, לא נרצה אסור לוותר על צריכת מוצר ואולי נרגיש בנקודה מסוימת ש "יותר מדי חסכון" הוא שגוי. זה בסדר שנהיה ערים לרגשותינו ולא נפעל מתוך אילוץ ותחושת אי נעימות.

אם יש דבר אחד שכדאי לצאת איתו מהנאמר לעיל הוא זה: יש לנו הרבה משאבים שמתבזבזים גם בזמן שאיננו צורכים אותם, ישנם כאלו מהם אנו יכולים לצרוך פחות ורק צריך להכין רשימה ולחשוב על כל אלו שמשרתים אותנו במהלך היום. בבית, ברכב, ועוד.

רעיונות כיצד לחסוך כסף

איך לחסוך כסף לדירה

ברגע שאנחנו חוסכים כסף לדירה משלנו, אנחנו גם חוסכים מהוצאות הוצאות על שכירות וכן ברגע שתהיה לנו דירה, אז יהיה לנו נכס משלנו, נוכל להשתמש בו בעתיד לצרכים כלכליים שונים. איך חוסכים כסף לדירה? מנסים לצמצם כמה שיותר את ההוצאות החודשיות ומנגד לחסוך כל חודש סכום כסף מסוים ולא לגעת בו. אנחנו לא צריכים לחסוך את כל הסכום, אלא רק חלק ממנו, את השאר נוכל לקחת במשכנתא.

ישנן דרכים שונות כיצד לחסוך כסף לדירה על מנת לייצר הון עצמי שיספיק בשביל לקבל משכנתא. דרך אחת, להכין תוכנית כלכלית בה נציין את כל מה שאנחנו זקוקים לו, ונוותר במידת מה על כל מה שאנחנו רוצים, נדחה את זה לתקופה בה נוכל לקנות את זה. אפשר לצ'פר את עצמנו פעם בחודש במשהו כמו ארוחה או אירוע אחר. חשוב שלתוכנית יהיה מגבלה של זמן ושאנחנו נעמוד בה. 

דרך אחרת, אנחנו יכולים לגור אצל ההורים, במידה וזה אפשרי, אומנם זה יהיה פחות נוח ועדיין נידרש להשתתף בהוצאות, אך זה יהיה הרבה פחות משמעותי מאשר הוצאות על דירה שכורה וכל מה שנדרש מכך. 

עוד דרך לחסוך כסף לדירה, היא להימנע מהוצאות גדולות כמו למשל רכב, טיסות לחו"ל וכדומה, ובמקום זה את הכסף שאמור להיות מופנה לצורך רכישות מסוג זה, אנחנו פשוט נעביר לתוכנית חסכון. הרעיון הוא לקבוע יעד מסוים, חודשי או שנתי, ולהגיע אליו בכל מקרה, בכל מצב. 

תוכלו לקרוא עוד על הנושא במאמר שלנו על חיסכון כסף לדירה כאן

רמת קושי: קשה. טווח זמן – ארוך. השקעת זמן – זמן רב. החזר השקעה צפוי – תלוי בסוג הדירה


איך לחסוך כסף? נניח 100 אלף שקל. הרבה נכון?

הרבה פעמים המחשבה לחסוך 100 אלף שקל היא גדולה, דרמטית, כמעט בלתי נתפסת לביצוע. הרי אם השכר שאנחנו מרוויחים נע סביב 7-8 אלף שקל בחודש נטו, אז אנחנו נצטרך יותר משנה בשביל זה או שנצטרך לחפש עבודה נוספת בשביל להגדיל את סך ההכנסות שלנו, על מנת שנוכל לעמוד ביעד זה. 

אך ישנן דרכים שונות כיצד לעשות זאת:

ראשית, אנחנו צריכים לקבוע לעצמנו תוכנית זמן ברורה, הגיונית וסבירה. אם מדובר ביותר משנה, אז נשתמש בתקופת זמן ארוכה משנה. אם אנחנו יכולים לעשות את זה בפחות, נעשה בפחות. 

שנית, אנחנו צריכים לבחון על מה אנחנו יכולים לוותר, למשל, אם יש לנו רכב והוא מייצר יותר הוצאות מהכנסות, אשר אולי ישתלם לנו לבחון אפשרות למכור אותו ולהשתמש בתחבורה ציבורית או כלי תחבורה אחרים. על כל מה שנוותר נוכל לייצר הכנסה. 

שלישית, אנחנו צריכים לקבוע לעצמנו מסגרת קשיחה במהלכה לא משנה מה, כל חודש אנחנו נחסוך סכום מסוים, ולנסות בכל פעם לעלות את הסכום. תוך כדי כך שאנחנו נתרגל להצטמצם ולהזדקק לפחות דברים. זה אומר לוותר על חבילות תקשורת, להפחית שימוש במוצרי חשמל ועוד. 

רמת קושי: קשה. טווח זמן – ארוך. השקעת זמן – זמן רב. החזר השקעה צפוי – תלוי מה עושים בכסף

איך לחסוך כסף נכון

ישנן דרכים רבות כיצד לחסוך כסף. אנחנו ממליצים על תוכנית מקיפה, התנהלות זהירה, מעקב קפדני אחרי הכסף, ובדיקה מדוקדקת של כל הוצאה. לא כל דבר שאתם רוצים לקנות הוא הכרחי, אפשר לחסוך את הכסף למטרות טובות יותר.

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – בינוני. השקעת זמן – זמן רב.

איך לחסוך בהוצאות

זה יכול להתבצע בדרכים שונות, זה יכול להתבצע על ידי סקר שוק על מנת לקנות במקומות הכי זולים, זה יכול להיעשות על ידי כך שתגדירו לעצמכם כמה כסף להוציא כל חודש ותעמדו בזה, על ידי ויתור על דברים מסוימים, חיפוש אלטרנטיבות זולות יותר.

היום הרבה יותר קל לחסוך בהוצאות, למרות שנדמה לנו לא פעם שזה מסובך וקשה בגלל יוקר המחייה והשפע שאנחנו חיים בתוכו. זה יותר קל כי יש לנו את האינטרנט שמעניק לנו את המידע ואת הכלים לחסוך בהוצאות. 

למשל, אנחנו יכולים להשתמש באתרי השוואת מחירים, דוגמא זאפ, RET, WISEBUY, אלה מספקים לנו גם כלים להשוואה וגם מספקים לנו מידע על מוצרים, שירותים וספקים. כך נדע איפה הכי משתלם לנו לקנות מוצרים במחירים נמוכים ולחסוך בהוצאות. 

חוץ מזה, אנחנו יכולים לעשות קניות באינטרנט, מה שיחסוך לנו כסף וזמן. החל מרכישות של מוצרי מזון באתרים של סופרמרקטים וכלה ברכישות של בגדים, הנעלה ופריטים אחרים, רכישתם באינטרנט זולה ומשתלמת יותר מאשר בחנויות השונות. 

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – בינוני. השקעת זמן – זמן רב.

איך לחסוך כסף בצבא

חיילים נמצאים במצב שהוא לא כאן ולא כאן. מצד אחד, הם לא צריכים הרבה כסף, כי רוב הזמן הם בצבא והוא מספק להם את מרבית הצרכים. מצד שני, הם לא מרוויחים מספיק בשביל לחסוך כסף בצבא. ועדיין, סכומי הכסף שמקבלים בזמן השירות יכולים להישאר בחשבון הבנק, לפחות חלק מהם לצורך שימוש עתידי. לא צריך להשתמש בכל הכסף מדי חודש.

בתור חיילים אנחנו אומנם לא מרוויחים הרבה כסף, אך אנחנו כן יכולים לחסוך לא מעט כסף. זה נובע מהעובדה שאין לנו הרבה הוצאות. למרבית הדברים הצבא אחראי ומשלם עליהם, החל מנסיעות, וכלה בהוצאות לבוש, מזון וכדומה. מה עוד שמרבית הזמן אנחנו בצבא ואין לנו צורך להוציא הרבה כסף. 

אז אם אנחנו רוצים לחסוך כסף, אין לנו בעיה לעשות זאת, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה פשוט לחשוב בצורה נכונה כיצד לעשות את זה:

למשל, לקבוע סכום כסף מסוים אותו אנחנו נוציא כל חודש, כאשר שאר המשכורת הצבאית פשוט תעבור לתוכנית חסכון. כך במשך שלוש שנים כמעט, נוכל ליהנות מחסכון חודשי מצטבר. 

אפשרות אחרת, להשתמש בכל המסלולים שקיימים עבור חיילים במשק. בין אם מדובר בחבילות תקשורת, חשבון לחיילים בבנק ועוד. אלה חבילות ומסלולים מועדפים שמספקים יותר אפשרויות וחוסכות לא מעט כסף. 

בהמשך לכך, אנחנו יכולים להשתמש בשוברים, קופונים ומגוון אמצעים אחרים שאתרי אינטרנט שונים מציעים לנו. בין אם מדובר באתרים ספציפיים של קופונים ובין אם מדובר באתרים שעוסקים בתחומים מסוימים ומציעים אפשרות לרכוש קופונים וכך לחסוך עלויות שונות. 

חיילים שיכולים לצאת לעבוד, אפילו חלק מהזמן, יכולים לנצל זאת ולהרוויח משכורת נוספת שתעזור להם להגדיל את תוכנית החיסכון שעומדת לרשותם. בין אם מדובר בעבודה יומית, עבודה בסופשבוע או עבודה מזדמנת מעת לעת. 

רמת קושי: קל. טווח זמן – זמן השירות. השקעת זמן – מינימלית. החזר השקעה צפוי – מיטבית

איך לחסוך בחשמל

תופתעו לשמוע כמה זה קל. יש לכם מזגן? אל תדליקו אותו, תשתמשו במאוורר, במקום להדליק תאורה, תשתמשו באור טבעי שמגיע מבחוץ, תנסו לא להדליק מוצרי חשמל בשעות חמות ובשעות העומס, קונים מוצר חשמלי? תבדקו את רמת צריכת האנרגיה שלו ותוודאו שהיא נחשבת לרמה טובה (A).

יש אנשים שנוטים לחשוב שאי אפשר לחסוך בחשמל. זה לא נכון. אם פועלים נכון אפשר בהחלט לחסוך ולא מעט. 

למשל, למה להשתמש במזגן שצורך הרבה חשמל אם אפשר להשתמש במאוורר תקרה או מאווררים אחרים שצורכים עשרים אחוז פחות? אם נפעיל פחות מכשירי חשמל בו זמנית, אז נפחית את הלחץ על המערכת ונצרך פחות חשמל באופן כללי. 

לא בכל שעות היום צריך להדליק אור, הרי חלק גדול משעות היממה אנחנו יכולים ליהנות מתאורה טבעית שנכנסת פנימה. מספיק פשוט לפתוח חלון. זה נכון גם לגבי צריכת מים חמים, אפשר פשוט להתקלח בשעות היום, כשאין צורך להדליק דוד. 

והכי חשוב, כל מוצר חשמלי שקונים, יש לבדוק כמה אנרגיה הוא צורך. הכי נכון לקנות מוצרים ידידותיים לסביבה שנמצאים ברמה A. אם קונים מוצרים עם דירוג יותר נמוך, אז גם משלמים יותר על חשמל וגם מתמודדים עם בלאי, ונאלצים להחליף אותם מהר יותר. 

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – זמן רב.

איך לחסוך כסף מהר

אין כאן ניסים ונפלאות, זה מאוד קשה לחסוך כסף במהירות, מה כן אפשר לעשות? ניתן לחסוך מדי שבוע או מדי חודש סכומים מסוימים, פשוט בוחנים על מה מוציאים כסף, ומבזבזים הרבה פחות. דואגים לקנות מוצרים טובים אך זולים.

רמת קושי: קשה. טווח זמן – קצר. השקעת זמן – זמן רב.

איך לחסוך כסף בדלק

הוצאה על דלק יכולה להיות משמעותית. יש כלי רכב שההוצאה בהם מגיעה לסכומים של מאות שקלים בחודש, תלוי כמובן במספר הנסיעות, גודל הטנק ואופי צריכת הדלק של הרכב. 

לכן אנחנו מחפשים כל הזמן דרך כיצד לחסוך בהוצאות דלק. ישנן דרכים שונות כיצד לעשות את זה.

ראשית, נקנה מראש כלי רכב שאינם צורכים הרבה דלק. כלי רכב חדשים ולא משומשים, כלי רכב קטנים ויעילים עדיפים על כלי רכב גדולים, במקרה זה. 

שנית, לא כל נסיעה צריך לעשות ברכב. אנחנו יכולים להשתמש בתחבורה ציבורית, אופניים או ברגליים, אם מדובר בטווחים קצרים וסבירים. 

שלישית, אם אנחנו בוחרים לערוך נסיעות ברכב, אז אפשר לקחת איתנו עוד אנשים ואז להתחלק בהוצאה. 

נקודה חשובה נוספת, עלינו לטפל ברכב בצורה נכונה, להחליף בלאי, לדאוג שיש אוויר בצמיגים, שהמנוע עובד בצורה סדירה, לא להשאיר מזגן או אורות דלוקים, לכבות מנוע כשהרכב עומד. כל דבר קטן יכול לעזור לנו לחסוך לא מעט כסף, בין אם זה באופן ישיר ובין אם זה בכך שנהנה מרכב תקין לאורך זמן. 

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – זמן רב.

איך לחסוך בקניות של אוכל

אחת ההוצאות המשמעויות ביותר של כל משק בית היא על רכישת מזון. מדובר על הוצאה שמתבצעת פעם בשבוע או פעם בשבועיים. תלוי כמה אנשים מתגוררים בבית ועבור כמה אנשים עושים את הקניות. איך אפשר לחסוך? ובכן, אנחנו יכולים פשוט לעשות סקר שוק בין כל הסופרמרקטים הגדולים, לחפש את המקום הכי זול, חוץ מזה, אנחנו יכולים לבחון מה אנחנו אוכלים, מה נזרק, ולקנות אך ורק מה שאנחנו צריכים ולא מעבר לזה. אופציה נוספת היא לעשות משלוח הבית, זה יחסוך מאיתנו את השלב בו אנחנו רואים מוצר על המדף וממהרים להכניס אותו לעגלה.

רמת קושי: קל. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – מחייב להקדיש לזה זמן.

איך לחסוך בתקשורת

עוד הוצאה גדולה היא כל העניין של התקשורת. פלאפונים, כבלים וכדומה. אז נכון שפלאפונים היום זה יותר זול, ובכל זאת, מדובר בהוצאה חודשית. איך חוסכים בתקשורת? פשוט לא ממהרים לחתום על תוכנית מסוימת, לא ממהרים להישאר אצל חברה שמספקת לנו תוכניות יקרות, והכי חשוב, בוחנים אופציות אולי לא חייבים את כל הערוצים, אולי לא צריך בכלל חבילות יקרות.

רמת קושי: קל. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – מינימאלית.

איך לחסוך בבילויים

על פניו זה נשמע כאילו אנחנו מציעים לא לבלות בשביל לחסוך. זה לא נכון, יש מספיק דרכים כיצד לבלות ומצד שני, גם לא לבזבז הרבה כסף. למשל, אפשר לחפש אירועים חינמיים, אפשר לארגן אירועים בעצמנו, אפשר ללכת לאכול במקומות זולים יותר ולא במסעדות יקרות, אפשר להחליט על בילוי משמעותי פעם בחודש ולא יותר מזה.

רמת קושי: קל. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – מינימאלית.

איך לחסוך בבגדים והנעלה

יש מי שלא מוציא הרבה כסף על בגדים והנעלה, אז אין לו שום בעיה עם זה, אחרים משקיעים בזה לא מעט כסף, ואם הם יימנעו מכך, הם יוכלו לחסוך. איך אפשר לעשות את זה? למשל, רכישות דרך אתרי אינטרנט זולים, רכישות מבוקרות מדי תקופה, רכישות של בגדים יד שנייה, רכישה ולצידה מכירה של בגדים ישנים.

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – נדרשת השקעה.

איך לחסוך בתיקונים בבית

כאן מדובר על סוג של מוקש. מאחר ולא כל דבר, אנחנו יכולים לחסוך, מצד שני יש דרכים שאנחנו יכולים לנסות. למשל, אנחנו יכולים לבצע בעצמנו תיקונים מסוימים, אנחנו יכולים לבדוק אופציה של קרובי משפחה שיבצעו את זה בשבילנו בחינם, ואנחנו יכולים גם לבדוק האם זה באמת נדרש.

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – בינוני. השקעת זמן – נדרשת מחויבות מסוימת.

איך לחסוך ללימודים

נתחיל מהסעיף הראשון, אנחנו יכולים לחסוך ללימודים דרך חסכון מסוים פר חודש, כסף שנשים בצד אשר ישמש אותנו אך ורק לצורך לימודים, על פי התחום שאנחנו רוצים ללמוד. אנחנו יכולים גם לחפש מלגות שיעזרו לנו לקבל עזרה כספית, כולל מלגות חברתיות שיחייבו אותנו לבצע פעילויות שונות.

רמת קושי: קשה. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – זמן רב. החזר השקעה צפוי – תלוי מה לומדים.

איך חוסכים בלימודים

אנחנו מתייחסים לשני דברים כאן, גם לעצם הלימודים וגם לזמן הלימודים. נתחיל מעצם הלימודים, יש דברים שאפשר ללמוד דרך האינטרנט בקורסים חינמיים או קורסים זולים יותר מאלה שנלמדים במוסדות שונים. כמובן שאנחנו צריכים להיות מוכנים להשקיע בכך זמן רב, ואנחנו צריכים להיות בעלי משמעת עצמית גבוהה.

בשביל לחסוך בזמן הלימודים, אנחנו צריכים לא להתפתות לקנות דברים שאין לנו צורך בהם, אנחנו יכולים להביא אוכל מהבית ולא לקנות בקפיטריה, לנסוע בתחבורה ציבורית ולא לנסוע ברכב פרטי שצורך דלק ואנחנו נדרשים לשלם על חניון, אנחנו יכולים לצלם מאמרים ולא לקנות את הספרים עצמם ועוד.

רמת קושי: קשה. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – זמן רב. החזר השקעה צפוי – תלוי איך לומדים.

איך לחסוך ברכישת מוצרי חשמל

באופן טבעי אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של מוצרי חשמל שישרתו אותנו ואנחנו צריכים להשתמש בהם. אך זה לא אומר שעלינו לבזבז כסף רב עליהם. אנחנו יכולים לקנות מוצרי חשמל יד שנייה, אנחנו יכולים לחפש מוצרי חשמל של חברות פחות מוכרות ויותר זולות, וכן אנחנו יכולים לקנות דרך האינטרנט. הכי זול והכי פשוט.

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – מינימאלי.

איך לחסוך כסף בפעילות ספורטיבית

מי אמר שאנחנו צריכים לשלם על מכון כושר? מי אמר שאנחנו צריכים לשלם לבריכה ציבורית? אנחנו יכולים להשתמש במה שקיים בחוץ, בין אם זה מכשירי כושר שנמצאים בפארקים ובגינות ציבוריות, אנחנו יכולים להפוך מתקנים מסוימים למכשירי כושר, אנחנו יכולים לשחות בים במקום בבריכה, ואנחנו יכולים גם לבצע פעילויות כמו ריצה או הליכה, שאינן דורשות מאיתנו הוצאות כספיות גדולות.

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – זמן רב.

איך לחסוך כסף לחופשות

כמו במקרים רבים אחרים, כל מה שאנחנו צריכים זה להחליט על יעד ועל מועד, ולהתחיל מדי חודש לחסוך קצת כסף. אנחנו יכולים גם לחפש טיסות ובתי מלון בזול, וכך נרוויח חופשה זולה.

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – מינימאלי.

איך לחסוך כסף בחופשות

אנחנו יכולים כל שנה לחו"ל, אבל אם יהיה לזה מחיר כלכלי, אז אולי זה לא ישתלם. לכן, אנחנו יכולים לחסוך כסף בחופשות, באמצעות נסיעות ברחבי הארץ, קמפינג מתחת לכיפת השמיים, אכסניות, דברים שלא עולים הרבה ומהנים לא פחות.

רמת קושי: בינוני. טווח זמן – מתמשך. השקעת זמן – נדרשת מחויבות מסוימת.

איך לחסוך כסף בעזרת ייעוץ נכון

לשמחתנו, אנחנו לא לבד. אנחנו יכולים לחסוך לא מעט כסף בעזרת יועצים מקצועיים שיכולים לעזור לנו. אנחנו צריכים לבחור את האנשים הנכונים, אנשים מנוסים וחכמים, ולספק להם את כל המידע המעודכן על המצב הכלכלי שלנו. ביחד נבנה תוכנית שתעזור לנו לחסוך בהוצאות לטווח הקצר והארוך.

רמת קושי: קשה. טווח זמן – ארוך. השקעת זמן – זמן רב. החזר השקעה צפוי – זה תלוי עד כמה נהיה מחויבים לעניין.

והנה עוד הרבה רעיונות לחסוך בכסף. ממש בתמצות. מכאן, אתם יכולים לקחת את זה הלאה ולחשוב איך. אחרי הכל. זו הדרך שלכם שקובעת והיא צריכה להלום ליכולות והרצון שלכם לפעול- כדי להשיג את המטרה.

  • תכננו תקציב והיצמדו אליו. בדקו את עצמכם מידי יום (גם אם חרגתם) ותראו את השיפור
  • תאכלו פחות בחוץ
  • השתמשו (וחפשו) קופונים לקניות המוצרים החיוניים ביותר. שמרו אותם לשעת צורך
  • קנו בחבילות גדולות (ישנם סופרים בארץ כמו אושר-עד ודומים להם שמאפשרים לכן לעשות כן)
  • כמובן, לקנות במקומות זולים יותר ולקנות מותגים פרטיים של הרשתות (בדר"כ בהנחה משמשעותית)
  • השתמשו בכרטיס שנותן לכם קש-בק (CashBack) ואל תחזיקו יותר מאחד למשפחה. חפשו כרטיס ללא עלות חודשית (או כזו שמתבטלת על סך הוצאה מינימלית)
  • קנו מה שאתם צריכים ואל "תצאו לשופינג" מבלי לתכנן
  • בטלו מינויים לתוכניות\אפליקציות ושירותים אינטרנטיים שאינכם צריכים. "הקטינו" חבילה קיימת, עברו ספק, גלשו על חבילה גדולה ממילא בסוללרי במקום לשלם גם בבית
  • השוו מחירים למפרט בתחילת קנייה
  • השתמשו יותר (או רק בתחבורה ציבורית), סעו באופניים
  • קנו משומש ולא חדש
  • בדקו אם אתם יכולים לתקן (המון מדריכים ביוטיוב) במקום לקנות חדש
  • כבו אורות ומוצרי חשמל שאינם בשימוש (השתמשו פחות אם ישנה אלטרנטיבה- למשל אור יום במקום אורות)
  • השתמשו בצרכני חשמל חסכוניים
  • השתמשו ב"שעון שבת" לכיבוי וחסכון בזמנים בהם אינכם משתמשים במוצר
  • עשו מחזור להלוואות (בזמן שישנם ירידות רבית)
  • התמקחו על חשבונות לספקים ושירותים
  • אל תשלמו על טלויזיה בכבלים. ( צרכו חדשות באמצעים אחרים, ותרו על מותרות ולו לתקופה)
  • חסכו בחבילת סלולרי
  • סגרו את ההלוואות שזוללות רבית גבוהה יותר קודם
  • הכינו לכם ארוחה לדרך במקום לקנות מתוך רעב
  • אוהבים קפה? תכינו בבית לפני שאתם יוצאים
  • לקנות מים מינרלים אצל הגזלן זה מיותר. הביאו מהבית
  • צריכים כלים ואביזרים לבית ואין בסופר? ישנם המון מאלו במקס סטוק או דאן-דיל
  • השתמשו בספריה במקום לקנות ספרים. החליפו עם אחרים
  • זה הזמן לחתוך בצריכת האלכוהול ולהרוויח גם בריאות
  • שכרו (לזמן שבאמת צריכים) במקום להחזיק (למשל רכב, אם נדרש רק פעמים מעטות, כלי עבודה)
  • קנו את מבצעי העונה, פירות ויקדקנו בשווקים (לפעמים זול וגם טרי יותר)
  • אספו את מי הגשמים להשקיה של הגינה
  • ואם אין גינה, גם בדירה אפשר לגדל ירק ותבלינים
  • השתמשו במחשב מים פשוט להשקיה במקום להשקות מצינור
  • אם יש רכב- נקו את הרכב עם דלי וסבון כמו פעם במקום להיכנס לשטיפה- חוויה מגבשת לכולם
  • השתמשו במטליות רב פעמיות מבד במקום נייר
  • בכלל השתמשו ברב פעמי במקום חד פעמי
  • הסתפרו בעצמכם
  • עשו מקלחות קצרות (פלוס, הידעתם שמקלחות קרות זה בריא כשהסביבה חמה?)
  • למדו לבשל, בשלו בכמויות נכונות לזמן ארוך יותר, הקפיאו.
  • המרחק לא גדול? הכי בריא ברגל
  • השתמשו בסוללות נטענות
  • השתמשו בחבל כביסה במקום מייבש
  • עברו לחדר פנוי בבית והשכירו את יחידת ההורים עם השירותים (בייחוד אם ניתן להוסיף מטבחון)
  • בישול איטי לעיתים חוסך חשמל. כסו את הסיר ותראו שהמים ירתחו מהר יותר על אש קטנה
  • אל תשתמשו בכרטיסי אשראי אם אתם בקביעות במינוס
  • השתמשו בwifi במקום בחבילת הסלולרי
  • אל תרכשו אחריות מורחבת, לעיתים רחוקות תשתמשו בה
  • ספקו את ההגנה הראויה לטלפון שלכם והוא יאריך חיים
  • תהנו מיתרונות תוכניות חברים
  • רכשו אונליין וחסכו אם קשה לכם לעמוד בפיתוי של קנייה אימפולסיבית
  • לפעמים מפזר חימום \ מאוורר עדיפים על מזגן.
  • מזגנים קטנים ונפרדים עדיפים על מזגן מרכזי (ביחוד חדישים)
  • חסכו בקניית בשר. חייבים פרוטאין? סרדינים בריאים יותר
  • אם מאוד קשה לכם לדווש באופניים אפשר בחשמלי. קורקינטים להשכרה נמצאים בכל מקום
  • קנו תרופות גנריות ובדקו אם תוכלו להמנע מהם על ידי תרופות סבתא (יש להתייעץ עם רופא)
  • אל תקנו מזכרות (בטח לא יקרות)
  • העדיפו ביגוד איכותי ולא יקר שיחזיק שנים מאשר ביגוד אופנתי
  • אל תקנו מתוקים, מלוחים ובכלל מזון ניחומים
  • סננו מים, לא חייבים בקבוקים
  • יוצאים לקניות? קונים עם רשימה מוכנה מראש
  • סבון מוצק חסכוני יותר מהנוזלי (ולעיתים גם מהווה תחליף ראוי לשמפו)
  • השתמשו בבגדים עמידים שקל לרחוץ ואינם זקוקים לניקוי יבש
  • השתמשו בראש אמבט חסכוני (חסכמים בברזים)
  • במקום משחה ומברשת שיניים, השתמשו במכשיר נטען לזרמי מים חזקים- זה זול בעליאקספרס, יעיל וקל יותר- לאחר כל ארוחה
  • השתמשו באפליקציית חינם או אקסל לעקוב אחרי ולתכנן את ההוצאות החיוניות ביותר. דרגו את החיוניות ביותר והסירו את אלו שבדירוג נמוך
  • חייבים רכב? בדקו בשירות הטרמפים המקומי אם מישהו מהאזור מגיע לשם (Car Pool)
  • לחצו על הלחצן בניאגרה שמוריד פחות מים
  • לפעמים אפשר לשלב טיסה ארוכה לחו"ל בקיץ עם חסכון (במיוחד בארץ עם ניקח בחשבון את מחירי הקייטנות)
  • עשו פחות כביסות, השתמשו בתוכניות הקצרות לחסכון במים וחשמל (גם במדיח)
  • במקום חדר כושר, עשו ספורט בחוץ. יש תחליפים לכל דבר.
  • החליפו חוג יקר בזול יותר ( לפעמים הוא גם איכותי ומספק יותר)

בקלות יכולנו לחשוב על עוד מאה. העניין הוא, שזה אתם שחוסכים בכסף ויש לכם את הדרכים הייחודיות לכם לעשות זאת. כל מה שאתם צריכים זה לחשוב היכן לחסוך בכסף והיכן נוח יותר להתחיל לחסוך, להתחיל בהדרגה משם (לא הכל במכה) ולהוסיף קצת, מידי יום. תגלו שלחסוך המון, זה קל. זה רק עניין של מודעות וכוונה חיובית.

Picture of איתן יריב

איתן יריב

אהבת? דברים טובים משתפים עם חברים!

Facebook
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקרוא עוד בנושא?

עוד יכול לעניין אותך...

לא לעצור!

יש עוד כל-כך הרבה ללמוד...

איך לחסוך כסף בשיטת ה 50 30 20

חיסכון בשיטת 50\30\20

החיים כך למדנו מתבססים על חלוקה שרירותית אך חשובה, של פרטים שונים על פי סדר החשיבות שלהם עבורנו. זה נכון לגבי כל דבר ודבר, בין

רוצה ללמוד איך אנשים
מרוויחים כסף מהצד באמצעות שיווק שותפים?